Als bedrijfseigenaar of marketeer is het essentieel om alle beschikbare tools en strategieën te benutten om de zichtbaarheid van het merk en de verkoop van producten te vergroten. Een effectieve manier om dit te bereiken is door gebruik te maken van retail displays. In deze blog bespreken we 6 belangrijke redenen waarom jouw bedrijf een display nodig heeft en hoe dit een boost kan geven aan het succes van jouw merk.

Reden 1: Verbeterde merkzichtbaarheid
Een display op de juiste locatie trekt de aandacht van voorbijgangers en creëert een visuele impact. En een visuele impact is precies wat je wil hebben als bedrijf. Het biedt namelijk een uitstekende gelegenheid om je merk te presenteren en de zichtbaarheid te vergroten. Een goed ontworpen display met je logo, kleuren en boodschap zorgt voor een consistente merkbeleving en verhoogt de herkenbaarheid bij consumenten.

Reden 2: Verhoogde productpresentatie
Een display stelt je in staat om jouw producten op een aantrekkelijke en georganiseerde manier te presenteren. Met de juiste indeling, verlichting en visuele aantrekkingskracht kun je de unieke kenmerken van je producten benadrukken en hun waarde beter overbrengen op potentiële klanten. Een aantrekkelijke productpresentatie vergroot de kans op aankoopbeslissingen.

Reden 3: Stimuleert impulsaankopen
Retail displays kunnen een krachtig middel zijn om impulsaankopen te stimuleren. Door producten op strategische plaatsen te presenteren, bijvoorbeeld bij de kassa op een counter display of in de buurt van populaire items, kun je de aandacht van klanten trekken en hun interesse wekken. Een aantrekkelijke display met speciale aanbiedingen of bundelaanbiedingen kan de impulsiviteit van klanten stimuleren en de verkoop verhogen.

Reden 4: Creëer een gedenkwaardige winkelervaring
Een goed ontworpen en boeiende display kan de winkelervaring van klanten verbeteren. Het wekt nieuwsgierigheid op, zorgt voor een aantrekkelijke sfeer en geeft klanten een positieve indruk van jouw merk. Een memorabele winkelervaring vergroot de kans dat klanten terugkeren naar je winkel en positieve mond-tot-mondreclame genereren.

Reden 5: Onderscheidt jouw merk van de concurrentie
In een competitieve markt is differentiatie essentieel. Een unieke en opvallende retail display kan jouw merk onderscheiden van de concurrentie. Door een creatieve en innovatieve aanpak te hanteren, kun je de aandacht trekken en de nieuwsgierigheid van consumenten prikkelen. Een onderscheidende display kan een blijvende indruk achterlaten en klanten aanmoedigen om voor jouw merk te kiezen.

Reden 6: Meetbare resultaten en ROI
Een groot voordeel van retail displays is dat je de resultaten kunt meten en de return on investment (ROI) kunt beoordelen. Je kunt bijvoorbeeld het aantal bezoekers, de interactie met de display en de verkoopconversies volgen. Ook kun je met behulp van onze ‘Retail Tracking  het POS-materiaal analyseren. Met deze meetbare gegevens kun je de effectiviteit van je display beoordelen, optimaliseren waar nodig en inzicht krijgen in de prestaties van je marketinginspanningen.

 

Conclusie
Een retail display is een waardevol hulpmiddel dat jouw bedrijf kan helpen om de zichtbaarheid te vergroten, de verkoop te stimuleren en een blijvende indruk achter te laten bij consumenten. Door te investeren in een goed ontworpen display die de merkidentiteit weerspiegelt en de producten effectief presenteren, kun je de concurrentie voorblijven en een boost geven aan je merk. 

Zijn deze 6 redenen genoeg om jouw merk een boost te geven met een display?

Laat het ons weten via info@retailcommunications.eu dan kijken we samen naar de mogelijkheden.