De kracht van een etalage is mensen die een winkel passeren, om te zetten in klanten. Maar, hoe?

Met een uitstekend, goed doordacht en uitnodigend plan… Bovendien moet het passen bij uw merk en/of winkel. De perfecte etalage kan ertoe leiden dat een voorbijganger uw winkel binnenloopt, waar hij of zij in de eerste plaats misschien al voorbij was gelopen. Met andere woorden: het trekt mensen van buitenaf aan om de winkel binnen te gaan en zorgt voor meer verkoop binnen. Dit verklaart bovendien waarom het belangrijk is om uw offline marketingactiviteiten van buitenaf te beginnen.

Wat is een etalage?

Een soort vitrine, ook wel etalage genoemd, of raam display. Het kan worden omschreven als een groepering van artikelen in de voorzijde van een winkel. Het wordt gebruikt voor het uitstallen van artikelen. Verder is het ontworpen om mensen naar de winkel te lokken. Wanneer etalages op de juiste manier worden gebruikt, zijn ze van onschatbare waarde om belangstelling te wekken. Dit geldt voor een merk en zijn producten. Bovendien zet het de toon voor de winkelervaring die in de winkel zal worden bewezen. Alle detailhandelaren, in alle bedrijfstakken, moeten in het oog springende etalages hebben om verkeer en verkoop in hun winkels te stimuleren.

Is er een bepaald type etalage dat het best gebruikt kan worden?

Er zijn vele soorten etalages en geen ervan is beter dan de andere. Het gaat hier niet om een marketingactiviteit met “one size fits all”, het gaat om een oplossing op maat. Bovendien moet het in overeenstemming zijn met uw merken en producten, anders heeft het geen zin. Het hangt ook af van de winkel, het klantenbestand, de locatie en het budget.

Om uw etalages te optimaliseren, moeten visual merchandising technieken worden overwogen om het aantal mensen dat de winkel binnenkomt te verhogen. Zo zijn bijvoorbeeld het gebruik van signingmateriaal, opvallende presentatiedisplays en het gebruik van LED-verlichting effectieve manieren om de betrokkenheid in een winkel te vergroten.

Hoe vaak moeten we onze etalage vervangen?

Er is geen vuistregel voor deze activiteit. Gewoonlijk wordt de etalage minstens elk seizoen veranderd. Sommige merken kiezen er voor om het elke maand te veranderen. Echter, hangt het allemaal af van het merkimago, de producten, het budget en de ervaring. Als we terugkijken zien we een paar populaire thema’s in bijna elke branche die elk jaar terugkomen: Terug naar school, Kerstmis, Valentijnsdag en Moederdag.

Is de etalage in de detailhandel nog nodig nu mensen online winkelen?

Het klopt dat veel shoppers van offline naar online winkelen zijn overgestapt. Er is echter nog steeds een groep die het leuk vindt om naar de winkelstraat te gaan. Juist daarom is het belangrijk om te investeren in uw etalage. Om de mensen die langslopen aan te trekken om uw winkel binnen te gaan en zo verkoop te genereren. Als iemand niet de intentie heeft om uw winkel binnen te gaan, maar een opvallende presentatie ziet, zal dat hem/haar uitnodigen om gewoon naar binnen te gaan. Als u dus niet investeert in uw etalage, zal deze persoon voorbij lopen…

Wij helpen u graag met een plan voor een branded etalage, inclusief alle visual merchandising assets die uw merk/winkel nodig heeft.  Neem vrijblijvend contact met ons op.