Hoe de Eco-display game changing kan zijn voor merken en retailers

Heeft u zich ooit afgevraagd waarom we zoveel plastic gebruiken voor eten, drinken, verpakkingen en communicatiemateriaal? Waarom het nog steeds niet in elk land mogelijk is om blikjes te recycleren? Er zijn vele antwoorden, zoals logistiek, prijs, hygiëne, bruikbaarheid, enz. We streven allemaal naar duurzaamheid, maar we moeten zelf beginnen. Dat is de reden waarom we in deze blog de aandacht willen vestigen op het Eco-display.

Recyclen of heroverwegen?

Het Coca Cola Open event 2021 heeft ons een aantal inzichten gegeven over de wereld van duurzaamheid en hoe die voor merken game changing en uitdagend kan zijn. Het kan game changing zijn omdat u iets nieuws gaat doen. Zal de consument het idee leuk vinden? Zal het nog steeds winstgevend zijn? Maar het kan ook een uitdaging zijn omdat u twee dingen moet overwegen: recyclen of heroverwegen? Recycle: denk na over huidige concepten, hoe het duurzamer kan. Heroverwegen: creëer een totaal nieuw concept. Op dit moment, waar duurzaamheid en bewustwording belangrijk zijn, is het een goed moment om een totaal nieuw concept te creëren. Om die reden hebben we de Eco-display gecreëerd.

Wat is er duurzaam aan de eco-display?

Als bedrijf bent u voortdurend op zoek naar manieren om de verkoop te stimuleren. De point-of-sale display is een perfecte oplossing om de verkoop van het merk een boost te geven, bijvoorbeeld met een opvallende vloerdisplay. Stelt u zich eens voor dat u een permanente Eco-display heeft die duurzaam, aantrekkelijk en gemakkelijk te vervoeren is. Dat is precies wat wij hebben gecreëerd. Onze Eco-display is gemaakt van multiplex (FSC), met een vlakke verpakking, zonder kunststoffen.

Unique selling points:

– Gemaakt van multiplex (FSC) dat kan worden aangepast en maandenlang kan worden hergebruikt op de winkelvloer (permanente display)

– Omdat het langer gebruikt kan worden, is er minder CO2-uitstoot (in vergelijking met karton)

– Besparing op logistiek en milieu. De Eco-display is verpakt in een platte verpakking die minder ruimte nodig heeft tijdens het transport (min. 25 stuks op een pallet). Hierdoor bespaart u dus op de logistieke kosten en de CO2 uitstoot die vrij komt tijdens transport.

– Kan 45kg per schap dragen (productlading) en kan worden aangepast met kleuren en maten (afhankelijk van het DNA van het merk)

– Montage binnen 4 minuten zonder gereedschap en bevestigingsmiddelen

De Eco-display zal de business veranderen om de verkoop te stimuleren. Het is geen uitdaging meer voor de bedrijven, wij hebben het nieuwe concept al gecreëerd.

Van idee naar product

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook voor onze industrie. Na vele jaren ervaring in retail en communicatiematerialen, hebben we veel geleerd. Nogmaals, duurzaamheid is niet eenvoudig. Het moet aantrekkelijk, bruikbaar en hygiënisch zijn. Zelfs het transport moet gemakkelijk zijn. Zo kwamen we op het idee om multiplex te gebruiken voor de Eco-display dat FSC is met een vlakke verpakking. De platte verpakking maakt transport eenvoudig omdat er meer displays in één zending passen. Dit heeft een directe invloed op de logistieke kosten en het milieu.

Bekijk hier ons 6-stappen process waarin we beschrijven hoe wij werken.

Op zoek naar op maat gemaakte ontwerpen?

Wij hebben geen standaard displays op voorraad. Wij conceptualiseren en produceren al onze displays met het DNA van het merk/de retailer en door de ogen van de klant. De Eco-display kan in verschillende maten en kleuren worden geproduceerd. Daag ons uit met een vraag! Wij analyseren de markt voor u en gaan op zoek naar de beste kansen. Wij garanderen de glimlachfactor voor uw merk.

U kunt vrijblijvend contact opnemen, dan plannen we een brainstorm sessie voor u in.