Welk materiaal? 

Een biermerk is op zoek naar een nieuwe retail activatie voor de supermarktvloer in het hele land. Het merk weet niet zeker of het een permanente *Eco-display voor twee jaar wil of een tijdelijke kartonnen display 4 keer per jaar, dus 8 keer in twee jaar.

We hebben het merk de verschillen laten zien tussen de Eco-display die permanent op de winkelvloer staat voor ongeveer 2 jaar versus de kartonnen display die tijdelijk op de winkelvloer staat voor ongeveer 2 weken.

 

Achtergrondinformatie:

  • Het aantal supermarktdeuren: 200
  • De periode in weken: 104 (2 jaar)
  • Eco-display: 1 nodig voor 104 weken per winkel (verpakt in een platte verpakking)
  • Kartonnen display: 8 nodig voor 104 weken per winkel (volledig gemonteerd)
  • Hoeveel pallets op een grote aanhangwagen: 32

Visualisatie van de verschillen:

Feiten:

  • De Eco-display heeft een beter rendement op de investering. Met deze permanente display bespaart het biermerk meer dan €50.000,-.
  • De Eco-display creëert veel meer zichtbaarheid in de winkel voor het merk omdat het permanent op de supermarktvloer zal staan voor ten minste 104 weken.
  • Er is minder transport nodig voor de Eco-display, hiermee bespaart het merk op logistiek en milieu, en worden de transportgerelateerde kosten en uitstoot teruggedrongen. Bovendien bespaart het ook op de productie. Dus, in totaal zal er minder CO2-uitstoot zijn in vergelijking met de kartonnen display.

* De Eco-display is ons unieke patroonsysteem. Empowered by Retail Communications

Duurzaamheid als onderwerp

We moeten allemaal veranderen, merken, fabrikanten, leveranciers, retailers en consumenten. Gedurfde ideeën en een heroverweging van hoe industrieën en consumptie werken, maar hoe?

Ten eerste, wat is duurzaamheid? Het concentreert zich op het voorzien in de behoeften van het heden, zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun behoeften te voorzien in gevaar te brengen. Bedrijven en de overheid zetten zich publiekelijk in voor duurzaamheid door te investeren in hernieuwbare energie, minder afval te produceren, minder plastic te gebruiken, enzovoort. Wij zijn vertrouwd met dit soort acties.

Wat we allemaal vergeten als we kartonnen vloerdisplays gebruiken, is dat ze maar ongeveer 2 tot 3 weken bruikbaar zijn op de supermarktvloer. Dit betekent dat als een merk meerdere kartonnen displays per jaar wil hebben, er meer productie nodig is, er een grotere hoeveelheid transport is, dat veel CO2 uitstoot veroorzaakt die verloren gaat. Natuurlijk zijn er soorten promoties die tijdelijk zijn, zoals Moederdag of Valentijnsdag. Maar waarom zou een merk kiezen voor een kartonnen display als het zijn merk het hele jaar door wil promoten? Wel, de reden is dat we allemaal DENKEN dat karton duurzamer is dan andere materialen. Dit is echter zeker niet altijd het geval.

Een van de redenen waarom wij de eco-display hebben ontwikkeld, is om duurzamer te zijn en om te laten zien hoe leuk en effectief het kan zijn. We hebben hier onlangs een blog over geplaatst met alle voordelen en een paar voorbeelden.

ECO-DISPLAY BLOG

We zijn u altijd graag van dienst, laten we samen werken aan een duurzame retail oplossing! Stuur ons gerust een mailtje: info@retailcommunications.eu of bel ons: +31 (0)85 30 38 499

Wilt u op de hoogte blijven van onze innovaties? Kijk dan op onze LinkedIn pagina.

LINKEDIN PAGINA