Met een klein budget jouw merkbekendheid vergroten bij een specifieke doelgroep.

In de afgelopen jaren is influencer marketing enorm gegroeid. Bedrijven zijn op zoek naar manieren om hun producten of diensten op een effectieve manier onder de aandacht te brengen bij hun doelgroep. Een influencer box is een relatief nieuwe vorm van influencer marketing die steeds populairder wordt. Hierbij werken bedrijven samen met influencers om hun producten te promoten. In deze blog zullen we de 6 voordelen van een influencer box bespreken. 

 

  1. Verhoogde merkbekendheid

Een van de grootste voordelen van een influencer box is dat het kan bijdragen aan de verhoging van de merkbekendheid. Een influencer box is een pakket met jouw producten die worden verstuurd naar een influencer. Deze laten ze vervolgens zien aan zijn of haar volgers op social media. Door samen te werken met een influencer, krijg je de kans om je producten te laten zien aan hun volgers en fans. Dit kan leiden tot meer bekendheid voor je merk en een groter bereik.

  1. Potentiële nieuwe klanten

Wanneer een influencer jouw producten promoot aan zijn of haar volgers, kan dit leiden tot nieuwe klanten. Als iemand een influencer volgt, betekent dit dat ze geïnteresseerd zijn in de dingen die hij of zij doet of de producten die hij of zij aanbeveelt. De oprechte mening die een influencer over deze producten geeft worden dan ook als erg betrouwbaar gezien. Doordat ze je producten laten zien aan hun volgers, vergroot je de kans dat ze interesse hebben in je product en deze willen kopen. Dit zou uiteindelijk kunnen leiden tot nieuwe klanten en meer verkoop.

  1. Kostenbesparend

Een influencer box kan een kostenbesparende manier zijn om je producten te promoten. In plaats van het betalen van een influencer om een post te maken over je product, geef je ze een gratis sample van het product in ruil voor een post. Dit kan veel goedkoper zijn dan het betalen van een influencer voor een post. Daarnaast kunnen de kosten van het maken en verzenden van de influencer box ook worden gedekt door de verkoop die wordt gegenereerd door de promotie van het product.

  1. Authenticiteit

Een influencer box kan bijdragen aan de authenticiteit van je producten. Als een influencer een product promoot dat hij of zij zelf heeft gebruikt en waarvan hij of zij echt overtuigd is, zal dit meer geloofwaardigheid hebben bij hun volgers dan wanneer ze gewoon een betaalde post plaatsen. Door influencers een sample van je product te geven en hen zelf te laten ervaren hoe goed het is, vergroot je de kans dat ze oprecht enthousiast zijn over je product. Dit kan leiden tot meer geloofwaardigheid en vertrouwen in je merk.

Influence = bereik x autoriteit x authenticiteit

 

  1. Inzicht in de markt

Een influencer box kan ook waardevol zijn om inzicht te krijgen in de markt en hoe je product wordt ontvangen door consumenten. Door samen te werken met influencers, krijg je een idee van hoe mensen reageren op je product en welke aspecten het meest gewaardeerd worden. Dit kan helpen bij het verbeteren van je producten en de marketingstrategie. Voordat wij een project starten gaan we altijd storechecken en doen we een marktanalyze. Check hier al onze stappen. 

  1. Vergroten van de merkloyaliteit

Merkloyaliteit wordt gemeten aan de hand van intentie tot aanbevelen van het product, de gevoeligheid voor concurrenten en de bereidheid om het product meer en vaker te kopen. Vaak neemt eerst de koopintentie van een merk toe voordat consumenten loyaal raken aan een merk of product. Deze koopintentie kan je dus vergroten door influencers via social media jouw product of merk te promoten. Je verhoogt dan de loyaliteit richting het merk.

 

Conclusie

Het inzetten van een influecer box heeft enorm veel voordelen. Met een klein budget verhoog je jouw merkbekendheid bij een grote specifieke doelgroep. Door de betrouwbaarheid van deze bron zal je veel vertrouwen winnen bij de potentiële klanten en dus ook je merkloyaliteit op lange termijn vergroten. Door de gerichte doelgroep krijg je ook meer inzicht in de markt. Dit allemaal met het inzetten van een influencer box.

 

Sounds good? It is!

Wil je meer weten over de mogelijkheden van influencer boxen? Wij helpen u graag! Stuur ons een mailtje via info@retailcommunications.eu of neem een kijkje bij onze retail solutions. https://retailcommunications.eu/solutions/ 

Laten we samen jouw merkbekendheid vergroten.