De wereld van instore marketing op de retail vloer is constant aan het innoveren, waardoor het belangrijk is om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends. Door het inlezen van trends en daarop in te spelen kan de winkelervaring worden verbeterd. Ook kan de merkperceptie worden versterkt én kan de verkoop gestimuleerd worden. In deze blog gaan we in op vier opkomende trends op het gebied van displays, die de toekomst van winkeliers vormgeven!

 

1. Interactieve displays

Consumenten worden steeds meer betrokken bij hun winkelervaring en interactieve displays zijn daar een perfect voorbeeld van. Retail displays die uitnodigen tot aanraken, swipen, scrollen en interactie met de consument genereren bieden een boeiende en onvergetelijke winkelervaring. ‘Augmented Reality’ laat dit tot zijn recht komen, namelijk een 3D-omgeving waarbij digitale content wordt geplaatst in de echte wereld door de camera van de consument heen. Merken zoals Ikea, Sephora en Louis Vuitton passen AR al toe om bij consumenten virtuele meubels in huis te plaatsen, make-up te laten zien of om kleding aan te zien.

2. Duurzame materialen
Duurzaamheid is niet meer weg te denken in de retailsector, inclusief de displays op de vloer. Steeds meer retailers kiezen voor displays die zijn gemaakt van milieuvriendelijke en recyclebare materialen. Door gebruik te maken van duurzame materialen kunnen retailers hun groene imago versterken en voldoen aan de groeiende vraag van bewuste consumenten. Benieuwd hoe wij de duurzame materialen toevoegen in de merkactivatie? Bekijk dat hier!

3. Dynamische verlichting
Verlichting speelt een belangrijke rol bij het benadrukken van producten en het creëren van de juiste sfeer in de winkel. Dynamische verlichting, zoals LED-panelen met aanpasbare kleuren en intensiteit of spotjes in de display, biedt retailers de mogelijkheid om de aandacht te vestigen op specifieke producten of seizoensgebonden promoties. Door de juiste verlichtingstechnieken te gebruiken, kunnen retailers de winkelervaring versterken en de verkoop stimuleren.

4. Personalisatie op maat

Consumenten verwachten steeds meer gepersonaliseerde ervaringen. Door gebruik te maken van technologieën en data, kunnen retailers gepersonaliseerde content en aanbevelingen bieden op basis van de individuele behoeften en voorkeuren van elke klant. Deze personalisatie op maat verbetert de klantbetrokkenheid en verhoogt de kans op aankopen.

 

Kortgezegd

Displays spelen een cruciale rol in het aantrekken van klanten, het bevorderen van de verkoop en het verbeteren van de merkbeleving. Het volgen van de nieuwste trends op het gebied van displays op de retail kan jouw merk hier mee verder helpen.

Hulp nodig met het promoten van jouw merk op een innovatieve manier?

Laat het ons weten via info@retailcommunications.eu dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

CASE STUDY: ECO-DISPLAY VS. KARTONNEN DISPLAY

We hebben het merk de verschillen laten zien tussen de Eco-display die permanent op de winkelvloer staat voor ongeveer 2 jaar versus de kartonnen display die tijdelijk op de winkelvloer staat voor ongeveer 2 weken…

HOE EEN ETALAGE VOORBIJGANGERS KAN LATEN BESLISSEN OM EEN WINKEL IN TE GAAN (OF NIET)

De kracht van een etalage is mensen die een winkel passeren, om te zetten in klanten. Maar, hoe? Met een uitstekend, goed doordacht en uitnodigend plan…

6 BELANGRIJKE REDENEN WAAROM EEN DISPLAY JOUW BEDRIJF EEN BOOST GEEFT!

Displays zijn een mooi communicatiemiddel om merken te promoten. Hier zijn zes belangrijke redenen waarom jouw merk ook een display nodig heeft!

DE 6 VOORDELEN VAN EEN INFLUENCER BOX

In de afgelopen jaren is influencer marketing enorm gegroeid. Bedrijven zijn op zoek naar manieren zoals een influencer box om hun producten of diensten op een effectieve manier onder de aandacht te brengen…

HEROPENING VAN DE WINKELS: HOE GAAN WE DE VERKOOP WEER VERHOGEN?

De heropening van de winkels; een beetje dichter bij vrijheid is hoe velen van ons het zouden omschrijven. Het gevoel dat u gewoon naar de winkel kunt gaan, wanneer u maar wil. Het gevoel voor het personeel in de winkel..